Skip to content

BRC Global Standard Packaging and Packaging Materials weer behaald!

De jaarlijkse BRC audit heeft weer plaatsgevonden. Ook dit jaar kunnen wij met trots mededelen dat wij het certificaat ‘BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials’ weer binnen hebben!

Benieuwd wat het certificaat precies inhoudt en wie het certificaat gebruikt? Wij vertellen u er graag meer over.

Functie van het BRC certificaat

Het BRC certificaat is ontwikkeld door British Retail Consortium (BRC) en The Packaging Society (voorheen bekend als Institute of Packaging – IoP) en ondersteunt supermarkten, retailers en fabrikanten van voedingsmiddelen in het voldoen aan wettelijke verplichtingen. Door het bieden van een algemene basis voor de beoordeling van bedrijven die verpakkingen en verpakkingsmaterialen leveren voor voedingsmiddelen worden consumenten beschermd. De BRC Packaging and Packaging Materials Standard is erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI).

Wettelijke verplichtingen

Het gebruik van de BRC Packaging and Packaging Materials Standard helpt producenten van verpakkingsmiddelen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen en om een hoge mate van bescherming van de consument te realiseren, om daarmee de geschiktheid van het verpakkingsmateriaal te waarborgen. Retailers die bij BRC zijn aangesloten kunnen van hun toeleveranciers een door een geaccrediteerde certificatie instelling opgemaakt BRC auditrapport eisen. Hoewel de norm was ontwikkeld in de UK, is deze internationaal erkend. Alle producenten van verpakkingsmiddelen, zowel food- als non-food, kunnen deze norm toepassen.

Papieren verpakkingen Papierindustrie Adriaan Dekker BV

Bij Papierindustrie Adriaan Dekker BV weet u zeker dat u de beste verpakkingsmaterialen in huis haalt. Wilt u meer informatie over het BRC certificaat? Neem gerust contact met ons op.