Skip to content

Trends 2023 voor de papierindustrie

Steeds meer mensen bestellen producten online wat betekent dat de vraag naar papieren verpakkingen toeneemt. Doordat (online) aankopen stijgen moeten zowel online winkels als fysieke winkels steeds meer verpakkingen inkopen. Papierindustrie Adriaan Dekker zorgt bijvoorbeeld voor verpakkingen waar de producten in verzonden worden, zoals inlegvellen of inpakpapier. In 2023 zien wij verschillende trends op het gebied van papier. Benieuwd welke ontwikkelingen? Wij vertellen het u graag.

1.    Online aankopen stijgen

Online aankopen stijgen, dus naast papieren verpakkingen die nodig zijn in fysieke winkels, zijn er ook steeds meer verpakkingen en inpakpapier nodig voor online verkopen. Door toename in online shoppen én meer verkoop in fysieke winkels neemt de vraag naar papieren verpakkingen toe, ook in 2023.

2.    Gebruik van Big Data

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van Big Data om trends in de sector te analyseren en de resultaten van productie, marketing en verkoop te optimaliseren. Door vernieuwde technologieën en mogelijkheden blijven bedrijven zich ontwikkelen. Bedrijven maken nu zelfs gebruik van Analytics om zo het volume en de groei van bomen te kunnen beoordelen die geoogst worden voor grondstoffen. Het gebruik van Big Data zal komende jaren steeds meer gebruikt worden, ook in de papierindustrie.

3.    Duurzame verpakkingen

Bedrijven in de papierindustrie maken steeds vaker gebruik van lichtgewicht verpakkingen.

Eén van de voordelen hiervan is dat het kostenbesparend voor bedrijven is. Lichtgewicht verpakkingen verlagen de pulpkosten, verzendkosten en verminderen de CO2-uitstoot. Papierindustrie Adriaan Dekker levert ook duurzame papieren verpakkingen. Alle producten worden gedrukt met de Uteco machines. Deze machines kunnen tot in acht kleuren bedrukken met inkt op waterbasis, wat minder schadelijk is voor het milieu. De grondstoffen die gebruikt worden voor hout- en papierproducten bij Adriaan Dekker, zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.

4.    Toename van hygiënische verpakkingen

Sinds de coronaperiode is de vraag naar hygiënische verpakkingen flink gestegen. Dit gaat om toiletpapier, doekjes, tissues en papieren handdoeken. Ook al is de coronapandemie redelijk rustig nu, er zijn nog steeds veel consumenten en bedrijven die extra maatregelen treffen als het gaat om hygiëne. Bij Adriaan Dekker hebben wij verschillende mogelijkheden als het gaat om industriële verpakkingen zoals hygiënerollen.

5.    Groei van voedselbezorgdiensten

Het aantal restaurants met een bezorgservice is sinds de coronapandemie flink gestegen. Hierdoor is de vraag naar verpakkingen om etenswaar in te vervoeren gestegen. Denk hierbij aan inlegvellen en papieren draagtassen. Steeds meer mensen zien het gemak in van eten laten bezorgen van hun favoriete restaurants. Het bestellen ervan wordt steeds makkelijker gemaakt en daarom is de verwachting dat dit de komende jaren blijft toenemen.

Bestel uw papieren verpakkingen bij Adriaan Dekker

Wilt u met uw bedrijf ook (gepersonaliseerde) duurzame papieren verpakkingen? Papierindustrie Adriaan Dekker is uw partner voor alle papieren verpakkingen. Bekijk onze website voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.