Skip to content

Duurzame keuze maken? Kies voor papieren verpakkingen.

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Ook de komende periode blijft het onderwerp hoog op het lijstje staan. Iedereen is zich er steeds meer van bewust dat bepaalde keuzes gevolgen hebben voor de wereld waarin we leven. Door als bedrijf en individu duurzame keuzes te maken, kan iedereen een steentje bijdragen aan een beter milieu en daarmee aan een betere en gezondere wereld. Een keuze om bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken is al een stap vooruit. Steeds meer bedrijven maken de overstap naar duurzame papieren verpakkingen. Papierindustrie Adriaan Dekker vertelt met enthousiasme meer over de duurzame voordelen van papieren verpakkingen.

Duurzame voordelen

Papier is één van de meest duurzame verpakkingsmaterialen. Het is namelijk recyclebaar, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar. Verschillende redenen en mogelijkheden dragen bij aan het feit dat het gebruik van papieren verpakkingen een duurzame keuze is.

  1. Papier is een duurzaam natuurproduct met hernieuwbare bron. Papier heeft een eindeloos hernieuwbare bron, namelijk hout. Bossen leveren een positieve bijdrage aan het milieu doordat zij CO2 opnemen en zuurstof uitstoten. Het hout is alleen een duurzame grondstof als het bos waaruit het komt duurzaam wordt beheerd. Het kiezen voor hout uit duurzaam beheerde bossen zorgt weer voor verdere bosgroei.
  2. Papier wordt wereldwijd het meest verzameld voor recycling. Steeds meer mensen scheiden hun papier netjes waardoor het grootste gedeelte papier weer gerecycled kan worden. Het papier wordt gereinigd en van de pulp wordt gerecycled papier gemaakt. Het is een proces wat meerdere keren herhaald kan worden.
  3. Gerecycled papier is het beste voor natuur en milieu. Papier wordt gemaakt van cellulose uit hout dat gewonnen wordt uit bossen. Gerecycled papier wordt gemaakt van de pulp uit oud papier. Voor gerecycled papier zijn geen grote bossen en landbouwgrond meer nodig. Daarnaast is er voor de productie van gerecycled papier ook minder water en energie nodig dan voor nieuw papier. Dat scheelt ook behoorlijk in de uitstoot van CO2.
  4. Nieuwe vezels toevoegen voor een langer recycleproces. Papier kan niet eindeloos gerecycled worden. De vezels uit oud papier verliezen uiteindelijk sterkte omdat ze te kort worden. Daarom worden er tijdens het productieproces vaak nieuwe houtvezels aan het papier toegevoegd. Hierdoor blijft het papier langer bruikbaar voor recycling.
  5. FSC®-label. Het keurmerk Forest Stewardship Council ziet erop toe dat hout voor de productie duurzaam wordt geproduceerd. Alle grondstoffen voor hout en papierproductie zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en daarmee niet schadelijk voor het milieu. Papierindustrie Adriaan Dekker levert al uw papieren verpakkingen met het FSC® keurmerk.

Papierindustrie Adriaan Dekker voor uw papieren verpakkingen

Wilt u met uw bedrijf ook herkenbare en duurzame papieren verpakkingen? Papierindustrie Adriaan Dekker is dé papierproducent voor groothandel, retail en industrie. Bekijk onze website voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.

duurzame keuze papieren verpakkingen