Skip to content

Adriaan Dekker haalt in drie dagen €1,5 miljoen op

Papierindustrie Adriaan Dekker BV heeft in drie dagen tijd € 1.500.000 opgehaald via crowdfinance.

Adriaan Dekker haalt 1,5 miljoen op

Het is de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance is gerealiseerd. De lening die 20 mei jl. om 11.00 uur werd gepubliceerd op het platform van Collin Crowdfund, werd 23 mei volgeschreven door de 534e investeerder. Met de aanschaf van de drukpers speelt het bedrijf in op de actuele ontwikkelingen en groeikansen in de markt voor papieren verpakkingsmateriaal voor onder meer retail en industrie.

Papieren draagtassen

Nieuwe ontwikkelingen in de markt zorgen voor een forse stijging naar papieren verpakkingen, zegt algemeen directeur Vincent Tol: ‘Nieuwe wetgeving voor draagtassen maar ook de toenemende aandacht voor duurzaamheid en de keuze voor een ‘authentieke uitstraling’ van bijvoorbeeld ambachtelijk brood of ‘streetfood’, maken dat steeds meer retailers kiezen voor papieren verpakkingsmaterialen.’

7% rente

UTECO levert de drukpers die € 1.640.000 kost. Daarvan wordt € 1.500.000 gefinancierd met behulp van crowdfinance. Nadat het eigen netwerk van Adriaan Dekker al € 260.000 in de drukpers investeerde, werd het project  via de site van Collin Crowdfund voorgelegd aan het publiek. In minder dan drie dagen werd het project vervolgens volgeschreven. Het bedrag van € 1.500.000 wordt binnen 82 maanden terugbetaald aan de 534 investeerders, met een vaste, jaarlijkse rente van 7%.

Bron: Verpakkingsmanagement.nl