Skip to content

Adriaan Dekker financiert pers via crowdfinance

Papierindustrie Adriaan Dekker BV wist via crowdfunding 1,5 miljoen euro op te halen voor een nieuwe pers.

Adriaan Dekker financiert pers via crowdfinance

Drie dagen

In drie dagen tijd heeft Adriaan Dekker, specialist en marktleider in papieren verpakkingen voor food en non-food producten, € 1.500.000 opgehaald bij het publiek voor de financiering van een innovatieve drukpers. Het is de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance is gerealiseerd. De lening die afgelopen vrijdag 20 mei om 11.00 uur werd gepubliceerd op het platform van Collin Crowdfund, werd gisteren volgeschreven door de 534e investeerder. Met de aanschaf van de drukpers speelt het bedrijf, al 160 jaar gevestigd in het hart van de Zaanstreek, in op de actuele ontwikkelingen en groeikansen in de markt voor papieren verpakkingsmateriaal voor onder meer retail en industrie.

Financiering met behulp van crowdfinance

De totale investering in de drukpers die wordt geleverd door UTECO, wereldwijd de grootste leverancier van drukpersen, bedraagt € 1.640.000. Daarvan wordt € 1.500.000 gefinancierd met behulp van crowdfinance. Nadat het eigen netwerk van Adriaan Dekker al € 260.000 in de drukpers investeerde, werd het project 20 mei via de site van Collin Crowdfund voorgelegd aan het publiek. In minder dan drie dagen werd het project vervolgens volgeschreven. Het bedrag van € 1.500.000 wordt binnen 82 maanden terugbetaald aan de 534 investeerders, met een vaste, jaarlijkse rente van 7%.

Grootste MKB-lening

Het project is tot dusver de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance tot stand is gekomen. Commercieel directeur van Collin Crowdfund, Jan-Willem Onink: “Dit project is een heel goed voorbeeld van hoe je met behulp van crowdfinance gevestigde MKB-bedrijven met concrete groeiplannen en een gezond toekomstperspectief snel en goed kunt helpen aan serieuze financiering. Daar komt bij dat Adriaan Dekker nu weer honderden nieuwe ambassadeurs aan zijn netwerk kan toevoegen.”

Binnenkort meer over deze succesvolle financieringswijze.

Bron: Graficus.nl