Skip to content

Adriaan Dekker financiert flexopers via crowdfunding

Noem als drukker het woord offset bij een bank en je weet dat het geen gemakkelijk financieringsgesprek wordt. 

Adriaan Dekker financiert flexopers via crowdfunding

Voor verpakkingsproducenten ligt dat weer anders. Vincent Tol, directeur van Adriaan Dekker, specialist in papieren verpakkingen, sprak voor de financiering van een flexopers met banken en met Collin Crowdfund. Hij koos uiteindelijk voor de laatste. Met groot succes.

Succesvolle crowdfinance

Adriaan Dekker in Wormer haalde BNR-Nieuwsradio, het FD en een groot aantal regionale kranten met de succesvolle crowdfinance van een nieuwe drukpers. Het is voor het eerst dat in Nederland een MKB-bedrijf zoveel geld (1,5 miljoen euro) ophaalt voor een investering in duurzame productiemiddelen. En dat in slechts drie dagen tijd. 

Platform Collin Crowdfund

De lening die vrijdag 20 mei om 11.00 uur werd gepubliceerd op het platform van Collin Crowdfund, werd 23 mei volgeschreven door de 534e investeerder. Binnen 82 maanden krijgen alle investeerders hun inleg terug, met een vaste, jaarlijkse rente van 7%. De totale investering in de drukpers van UTECO bedraagt €1.640.000. Eerder al investeerde het eigen netwerk van Adriaan Dekker al €260.000 in de drukpers. Gedeeltelijk financieren vanuit het eigen netwerk is een vereiste bij crowdfunding.

Record

Het project is tot dusver de grootste MKB-lening ooit die met behulp van crowdfinance tot stand is gekomen. Commercieel directeur van Collin Crowdfund, Jan-Willem Onink: “Dit project is een heel goed voorbeeld van hoe je met behulp van crowdfinance gevestigde MKB-bedrijven met concrete groeiplannen en een gezond toekomstperspectief snel en goed kunt helpen aan serieuze financiering.”

Bron: Verpakkingsprofs.nl